Venttiilihuolto ja korjauspalvelu oikealla asenteella

Venttiilihuolto ja korjauspalvelu oikealla asenteella

10.02.2020

Venttiilihuolto ja korjauspalvelu ovat elintärkeitä, kun yhteiskunnan pyörät halutaan pitää pyörimässä. Energiaa, lämpöä, höyryä, kuumaa ja kylmää tarvitaan 24/7. Niitä tarjoaa eri puolilla Suomea Adven Oy, jonka yhteistyökumppanina toimii Flowplus Oy.

Adven tuottaa ja tarjoaa erilaisia energia- ja vesiratkaisuja Pohjolassa ja Baltian maissa. Teollisuudelle Adven tarjoaa höyryä, lämpöä ja kylmää sekä toteuttaa monipuolisia energia-, vesi- ja materiaalitehokkuuden ratkaisuja. Kiinteistöille Adven tarjoaa lämmitystä ja viilennystä kaukolämmöllä sekä kiinteistökohtaisilla ratkaisuilla.

– Venttiilihuolto ja korjauspalvelumme ovat toimineet hyvin, joten yhteistyömme Flowplussan kanssa on jatkunut jo vuosien ajan. Kriittisissä tilanteissa on aina saatu joku nopeasti paikalle korjaushommiin. Myös monipuolisen ja kirjavan venttiilikantamme ennakkohuoltoa on alettu kehittää aktiivisesti, kertoo Advenin käyttöpäällikkö Matias Lipsanen.

Hänen vastuullaan ovat Advenin Kaakkois-Suomen tuotantolaitokset. Mikkelissä asuvan Lipsasen virallinen työpiste löytyy Heinolasta. Oikeasti hänen työpisteensä on kuitenkin eri puolilla Kaakkois-Suomea.

– Aina tarpeen mukaan.

Flowplus on Advenin varaventtiili

Adven keskittyy toiminnassaan omaan ydinosaamiseensa, energiapalveluihin, johon venttiilihuolto ei kuulu. Advenin ylläpitämistä verkostoista löytyykin monen näköisiä, ikäisiä ja kokoisia venttiilejä. Niiden huolto, korjaus tai vaihtaminen Kaakkois-Suomen alueella hoituvat Flowplussan kautta.

– Tarvittaessa Flowplus valmistaa tarvittavat varaosat itse omissa konepajoissaan tai jopa huoltokontissa työmaalla. Se on mielestäni aika vaikuttavaa toimintaa nykyajan Suomessa, toteaa Lipsanen.

Flowplussalla on myös tiedossaan verkossa olevien venttiilien tekniset tiedot ja huoltohistoria. Sen ansiosta voidaan venttiileille laatia ennakkohuoltosuunnitelma.

– Tämä on huomattava lisäarvo, joka syventää yhteistyötä Flowplussan kanssa.

Nopea venttiilihuolto ja asiakaspalvelu

Advenin tuottamat energia- ja vesiratkaisut ovat suomalaisen yhteiskunnan kannalta kriittisiä. Jos lämpö tai vesi eivät liiku putkien ja venttiilien verkostoissa, ovat yhteiskunnan perusrakenteet nopeasti uhattuina.

– Nopean huoltotoiminnan lisäksi on mainittava vielä erikseen Flowplussan asiakaspalvelu. Se on nopeaa ja ystävällistä. Asiakas ei joudu roikkumaan puhelimessa ja odottelemaan turhaan vaan asiat lähtevät nopeasti rullaamaan, sanoo Lipsanen.

Lisäarvon tuottaminen on yhteistyön avain

– Meidän tehtävämme on tuottaa omille asiakkaillemme lisäarvoa. Vastaavasti Flowplussan tehtävä on tuottaa meille lisäarvoa. Kun tämä yhtälö toimii – kuten se meidän välillämme toimii – ovat kaikki tyytyväisiä, tiivistää Lipsanen.

Lipsanen arvostaa yhteistyökumppaneissaan jo mainittujen nopeuden ja hyvän asiakaspalvelun lisäksi myös luotettavuutta ja uskottavuutta. Hinnallakin on merkitystä, mutta se ei ole kaikki kaikessa.

– Jos jokin asia ei yhteistyössä toimi, se laitetaan kuntoon. Oli sitten kyse venttiilistä tai toimintaprosessista. Tärkeintä on, että energia virtaa asiakkaillemme ja paine pysyy putkien sisällä 24/7.


Energiakonserni Adven

Adven on Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva energiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 200 meur ja taseen loppusumma 800 meur. Yrityksellä on lähes 40 vuoden historia ja sen palveluksessa on yli 400 ammattilaista. Adven operoi yli 300 energialaitosta, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 1900 MW.

Suomessa Advenilla on operoitavana 20 lämpöverkkoa ja 125 käytössä olevaa energialaitosta. Yrityksen palveluksessa on lähes 200 energia-alan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Venttiilihuolto ja korjauspalvelu oikealla asenteella