Onko vaihtolaite yhtä hyvä kuin alkuperäinen?

Onko vaihtolaite yhtä hyvä kuin alkuperäinen?

22.09.2021

Onko vaihtolaite hyvä ja turvallinen ratkaisu myös silloin, kun on kyse kriittisesti tärkeästä laitteesta? Kyllä on, sillä Flowplus antaa huolletuille virtaustekniikan vaihtolaitteilleen ja varaosilleen saman takuun, kuin mikä uusillakin on. Hinta vain on usein selvästi uutta vastaavaa edullisempi.

Takuukorjattu sähkömoottori vastaa luotettavuudeltaan uutta laitetta

”Uusi tuote on aina uusi”. Ja tottahan se on tiettyyn rajaan saakka. Useissa virtausteknisissä laitteissa ja varaosissa vaihtolaite ja takuukorjattu varaosa ovat kuitenkin aivan yhtä hyviä vaihtoehtoja kuin uudetkin.

– Vaihtolaitteen suurin hyöty asiakkaalle on lähes poikkeuksetta sen hinta. Vaihtolaite maksaa vähemmän kuin uusi laite. Se on kuitenkin aina koekäytetty tai koeponnistettu laite, jolle annamme pitkän takuun. Tarjoamme myös asiakkaalle vaihtohyvityksen, jolloin hänen vanha laitteensa kokee meidän huollon ja korjauksen jälkeen usein uuden elämän takuukorjattuna vaihtolaitteena, kertoo Flowplussan Kotkan toimispisteen varastovastaava Jukka-Pekka Nuutinen.

Jossain vaiheessa jokaisen laitteen luonnollinen käyttöikä tulee täyteen. Silloin on syytä vaihtaa laite joko uuteen vastaavaan tai takuukorjattuun vaihtolaitteeseen. Jos laite on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata enää korjata, kierrättää Flowplus laitteen asianmukaisesti. Sitäkin kautta laitteeseen käytetty materiaali jatkaa elämäänsä jossain muodossa.

Flowplus tuntee vaihtolaitteidensa historian

Venttiilit ovat Kotkan toimipisteen varaston suurin tuoteryhmä. Kuvassa on takuukorjattu palloventtiili.

Flowplussalla on tietojärjestelmässään monia asiakkaidensa laitteita. Järjestelmästä löytyvät kaikki virtauslaitteen tekniset ominaisuudet sekä huoltohistoria. Vaihtolaitteiden välittämisen kannalta nämä ovat hyvin olennaisia tietoja, sillä ne kertovat, missä vaiheessa elinkaartaan laite tai osa on.

– Asiantuntijamme näkevät elinkaaritiedoista, mitä laitteelle on jo tehty ja mitä sille kannattaa tehdä tulevaisuudessa. Historiatiedon ansiosta me tunnemme laitteen hyvin, joten uskallamme myös siksi antaa sille takuun, huomauttaa Nuutinen.

Vaihtolaite löytyy usein uutta nopeammin

Vaihtolaite on joskus ainoa vaihtoehto asiakkaalle. Vanhempaan järjestelmään ei ehkä ole edes saatavissa aivan uusia laitteita, venttiileitä tai varaosia. Putkistojen koot ja ominaisuudet voivat olla erilaisia uusiin vastaaviin verrattuna. Uudet laitteet on mahdollista sovittaa paikalleen erilaisten sovittimien kautta, mutta takuukorjattu vaihtolaite solahtaa parhaimmillaan paikalleen aivan sellaisenaan.

– Vaihtolaitteissa saatavuus on siksi joskus uusia laitteita parempi. Samoin toimitusnopeus on parempi ja asennus onnistuu monesti ripeämmin, toteaa Nuutinen.

Vaihtolaite on siis parhaimmillaan win-win-win -tilanne sekä asiakkaalle, ympäristölle että myös vaihtolaitteen toimittajalle.

Flowplussan kautta myös kaikki uudet laitteet

Flowplus välittää asiakkailleen paljon vaihtolaitteita sekä valmistaa tarvittaessa laitteita ja varaosia omissa konepajoissaan. Uusia laitteita ja osia on luonnollisesti myös tarjolla.

– Myymme, toimitamme ja asennamme vaihtolaitteiden lisäksi myös paljon uusia moottoreita, pumppuja ja venttiileitä. Olemme merkkiriippumaton yritys, joten meiltä löytyvät siksi kaikki virtaustekniikan eri merkkiset laitteet ja varaosat myös uudenkarheina.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Onko vaihtolaite yhtä hyvä kuin alkuperäinen?
close

Tilaa uutiskirjeemme!

Pidämme tietosi turvassa ja jaamme tiedon vain uutiskirjeen toiminnan kannalta oleellisille kolmansille osapuolille Lue tietosuojalausekkeemme.