Artikkeli: Milloin pumppu kannattaa vuokrata?

Artikkeli: Milloin pumppu kannattaa vuokrata?

Artikkeli: Milloin pumppu kannattaa vuokrata?

11.11.2021

Vuokrapumppu on monessa tilanteessa asiakkaalle paras ratkaisu. Asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja jättää laitehuolet kokonaan Flowplussan kannettavaksi.

Ohituspumppaus on tyypillinen tilanne, jossa vuokrapumppu on usein paras ratkaisu. Flowplussan asiantuntijat saapuvat sovittuna ajankohtana paikalle, rakentavat ohituspumppaamon, käynnistävät sen, seuraavat pumppaamon toimintaa ohituksen ajan ja purkavat lopuksi kokonaisuuden pois sekä siivoavat jälkensä. Asiakkaan työ pääsee jatkumaan keskeytyksettä koko ohituspumppauksen ajan.

– Flowplussan laaja pumppauskalusto on sen kaikkien asiakkaiden vuokrattavissa kaikkialla Suomessa. Tarjolla on muun muassa eri kokoisia työmaapumppuja ja jätevesipumppuja, jotka toimivat yleensä sähköllä. Ohituspumppauksiin löytyy diesel-käyttöisiä yksiköitä kokoluokasta DN80 lähtien aina DN400-kokoon saakka, kertoo liiketoimintapäällikkö Markus Paukkunen.

Siirrettävän diesel-kaluston paikalleen rakentaminen vaatii ammattitaitoa ja erityisosaamista. Siksi Flowplussalla on tarjolla ”avaimet käteen” -palvelu suunnitteluineen, laitteineen ja asennuksineen.

– Jos sähköä ei ole laitteistolle saatavissa, niin meillä on eri polttoaineilla käyviä ohituspumppuja, joihin tarjoamme myös tankkauspalvelun, kertoo Paukkunen.

Flowplussan laitteiden vuokrauspalvelut lisääntyivät merkittävästi helmikuussa 2021, jolloin Flowplus osti Xylemin Suomen huolto- ja vuokrausliiketoiminnan. Yhteistyösopimuksen ansiosta myös Xylemin koko Euroopan vuokrakalustotarjonta (10 000 laitetta) on Flowplussan kautta tarjolla Suomessa.

Oma vai vuokrapumppu?

Ohituspumppauksessa asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa koko sen ajan, kun Flowplussan toimittamaa vuokrapumppua tarvitaan. Ohituspumppaamon toimintavarmuus on myös tällöin parempi ja vastuut selvempiä, sillä vuokralaitteiston toimittaja kantaa vastuun laitteiden toiminnasta.

– Lyhytaikaisessa pumpputarpeessa on asiakkaan lähes aina fiksumpaa vuokrata kuin ostaa laite omaksi. Pidempiaikainen laitevuokraus on myös mahdollista, jolloin asiakkaan oma pääoma ei ole sidottuna laitteistoihin. Vuokraaja tarjoaa asiakkaalleen käyttöön tarkastetun ja varmasti toimivan laitteen. Jos asiakkaan oman kaluston käyttö on vain satunnaista ja laitteet makaavat pitkiä aikoja käyttämättöminä varastossa, voi niiden toimintavarmuudessa olla toivomisen varaa, muistuttaa Paukkunen.

Jos laitteiston käyttötarve muuttuu, eli käyttöä on esimerkiksi aikaisempaa enemmän, voi asiakas ostaa vuokralaitteen tarvittaessa omaksi.

– Omalla kalustolla on laitteiden käyttöasteen oltava yleensä korkea. Vastaavasti matalalla käyttöasteella vuokrakaluston käyttö on taas usein järkevämpää, tiivistää Paukkunen.

Vuokralaitteet sopivat kaikille toimialoille, mutta erityisesti rakennusliikkeille, vesiverkostolinjastojen saneeraajille ja muille infrarakentamisen ammattilaisille.

Paras ratkaisu etsitään yhdessä asiakkaan kanssa

Flowplus selvittää aina aluksi asiakkaan käyttötarpeet ja tekee sen pohjalta kokonaistarjouksen. Jo tässä vaiheessa asiakkaalla on mahdollisuus päättää ottaako hän käyttöönsä itse omistamansa laitteet vai vuokralaitteiston.

– Asiakas saa näin itselleen juuri oikeanlaisen ja käyttövarman pumppausratkaisun. Jos pakettiin lisää vielä Flowdicator-palvelun kautta kaukovalvonnan, saadaan pumpatuista määristä ja nesteiden pinnankorkeusvaihteluista tietoa reaaliaikaisesti. Samalla päästään myös nopeammin reagoimaan mahdollisiin käyttöhäiriöihin tai hälytyksiin, huomauttaa huolto- ja projektipäällikkö Vesa Pylväläinen.

Oli pumppu sitten oma tai vuokrattu, on Flowplus asiakkaan tukena ja etsii hänelle parhaiten toimivan ratkaisun. Vuokralaitteistossa vastuu on asiakkaan omia laitteistoja enemmän Flowplussan harteilla.

– Mikään laite ei valitettavasti ole ikuinen. Jos laite rikkoutuu normaalikäytössä ilman ulkoista syytä kesken vuokra-ajan, järjestää Flowplus paikalle uuden laitteen ilman lisäkuluja. Näin käyttökatkos jää mahdollisimman lyhyeksi ja sen vaikutukset asiakkaan työskentelyyn ja tuotantoon pienemmiksi, painottaa Paukkunen.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Artikkeli: Milloin pumppu kannattaa vuokrata?