Mikkelin Vesilaitos: Ruuvikuljetin kuntoon kesäillan kuumuudessa

Mikkelin Vesilaitos: Ruuvikuljetin kuntoon kesäillan kuumuudessa

19.10.2020

Mikkelin Kenkäveronniemen jätevedenpuhdistamolla rikkoontui ruuvikuljettimen vaihteisto kesäkuisena perjantai-iltapäivänä vuonna 2020. Hankala tilanne hankalaan aikaan. Soitto Flowplussalle, ja vaihteisto oli vaihdettu jo ennen kuin perjantai vaihtui lauantaiksi.

Mikkelin Vesilaitos tuottaa talousvettä noin 55 000 ihmiselle Mikkelissä ja sen lähialueella. Lisäksi Vesilaitos huolehtii myös viemäröinnistä ja jätevesien puhdistamisesta alueellaan.

– Kun kuulin, että ruuvikuljettimen vaihteisto oli rikkoutunut jätevedenpuhdistamollamme, soitin samantien Flowplussan Lappeenrannan toimipisteeseen, jonka kanssa olen aikaisemmin asioinut useita kertoja. He ottivat Lappeenrannasta yhteyttä Flowplussan Varkauden toimipisteeseen ja sieltä kaverit lähtivät pikapuolin matkaan Mikkeliä kohti. Puolenyön aikoihin vaihteisto oli jo vaihdettu ja ruuvikuljetin toimi taas normaalisti, kertoo työnjohtaja Kari Purhonen Mikkelin Vesilaitokselta. Hän vastaa vesilaitoksen jätevesipumppaamoista ja on työskennellyt Mikkelin Vesilaitoksessa noin 10 vuotta.

– Kyllä Flowplussan toimintaa voi kutsua täyden kympin arvoiseksi suoritukseksi. Työ tapahtui nopeasti ja ammattitaidolla, jatkaa Purhonen.

Työn raportointi on selkeää

Erityiskehuja Purhonen jakaa Flowplussan työstä raportoinnille. Yhtä kattavaa raportointia ei monella yrityksellä ole.

– Työstä saatava raportti on hyvin vaikuttava, koska se on yksityiskohtainen ja yksiselitteinen. Asiakas ei joudu yhtään ihmettelemään, mitä on tehty ja miksi. Raporttiin liitetyt valokuvat selventävät hyvin, missä vika on ollut ja miten ongelma on ratkaistu, toteaa Purhonen.

Lähes 300 pumpun vesilaitos

Mikkelin Vesilaitoksen ja Flowplussan yhteistyö on aikaisemmin perustunut ennen kaikkea pumppaamoiden saneerauksiin ja myös pumppuhuoltoihin. Laitoksella on noin 130 jätevedenpumppaamoa, joissa kaikissa on vähintään kaksi pumppua.

– Pumppuja on meillä lukumääräisesti aika paljon, melko lähelle 300 kappaletta. Huollettavaa siis riittää ja yksi huolloista vastaava alihankkijamme on Flowplus Oy, toteaa Purhonen.

Yhteistyö jatkuu

Mikkelin Vesilaitoksella on tiedetty jo pidempään, että Flowplussan kautta on saatavilla apua myös kesäkuun lopun tapaisiin kiireellisiin erityistapauksiin. Hätätilanteita syntyy kuitenkin harvoin, sillä laitteistojen kausihuolloista pidetään Mikkelissä hyvää huolta.

– Jo pari vuotta olemme tehneet Flowplussan kanssa toimivaa yhteistyötä. Se jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa, lopettaa Purhonen.


Mikkelin Vesilaitos tuottaa talousvettä noin 55 000 ihmiselle Mikkelissä ja sen lähialueella. Lisäksi Vesilaitos huolehtii viemäröinnistä ja jätevesien tehokkaasta puhdistamista.  Vesilaitos on ollut kunnallinen liikelaitos vuodesta 1994 lähtien. Vuodessa tuotetun talousveden määrä on noin 3,3 milj.m3 ja puhdistetun jäteveden määrä noin 4,4 milj. m3. Vesilaitoksen vakinaisen henkilöstön määrä on 35 henkilöä.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Mikkelin Vesilaitos: Ruuvikuljetin kuntoon kesäillan kuumuudessa