Merkkivapaa pumppuhuolto on asiakkaan etu

Merkkivapaa pumppuhuolto on asiakkaan etu

02.03.2020

Merkkivapaa pumppuhuolto korjaa, asentaa, suunnittelee, huoltaa sekä myy erilaisia pumppuja ja pumppaamoja. Asiakas pääsee aina sanomaan viimeisen sanan ja saa itselleen juuri sellaisen pumpun, pumppaamon tai palvelukokonaisuuden, jonka tarvitsee.

merkkivapaa pumppuhuolto

Maan alla kulkee monenlaisia vesijohtoja pumppaamoiden ja kiinteistöjen välillä. Puhdasta juomavettä tulee sisään ja jätevettä lähtee ulos. Lisäksi myös sade- ja hulevedet on pidettävä poissa sellaisista rakenteista, joihin ne eivät kuulu.

– Kohteen suunnittelu alkaa asiakkaan käyttötarpeista. Sen jälkeen tehdään monia erilaisia mittauksia, jotta saadaan optimoitua kohteeseen juuri oikea laite tai laitteet. Asiakas voi tällöin päättää, mitä ominaisuuksia hän laitteissa eniten arvostaa. Jos hinta on esimerkiksi kynnyskysymys, me autamme asiakasta tekemään päätöksen, jossa hinta ja laatu kohtaavat optimaalisesti, kertoo Flowplus Oy:n infraliiketoiminnan päällikkö Markus Paukkunen.

Pääasiassa Vaasan, Tampereen ja Seinäjoen toimistojen välillä liikkuva Paukkunen vastaa Flowplussan pumppuliiketoiminnasta Etelä-Suomessa sekä Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueilla. Näissä kolmessa kaupungissa työskentelee yhteensä 19 pumppualan asiantuntijaa, jotka tekevät huoltoja, korjauksia ja asennuksia Etelä- ja Keski-Suomen alueilla.

Suunnittelu, asennus ja ennakoivat huollot ajallaan

Hyvin tehdyn suunnittelun jälkeen laite tai laitteisto asennetaan kohteeseen, koekäytetään ja sille tehdään huoltosuunnitelma. Laadukkainkaan laite ei toimi ikuisesti. Ennakoivalla huollolla laitteet kuitenkin toimivat vuosikymmeniä luotettavasti ja ilman katkoksia.

– Toimintavarmuus on asiakkaille ymmärrettävästi hyvin tärkeää. Kukaan ei halua, että laitteet lopettavat toimintansa varoittamatta. Nykyisin yhä tärkeämpää on myös laitteen koko elinkaaren aikaisen energiankulutuksen optimointi, eli käytännössä minimointi. Laitteiden käyttöiät ovat pitkiä, joten laitteiden elinkaaren aikaisen hiilijalanjäljen pienentäminen kiinnostaa kaikkia. Huolto on ekoteko, muistuttaa Paukkunen.

Merkkivapaa pumppuhuolto toimii ihmisten ehdoilla

Flowplussan asiakkaita ovat muun muassa kunnat, kaupungit, ELY-keskukset, Valtio sekä tuhannet kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt. Vuosittain Paukkusen alueella käydään läpi 3200 erilaisen pumppun tai pumppaamon kunto. Yhteensä Flowplus korjaa tai vaihtaa uuteen yli 2000 pumppua koko Suomen alueella vuosittain.

– Me olemme Suomen suurin merkkivapaa pumppuhuolto. Toimimme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja heidän etunsa mukaisesti. Ihmiset tekevät täällä töitä toisille ihmisille. Pumput ja pumppaamot ovat tässä kokonaisuudessa loppujen lopuksi vain välineitä, huomauttaa Paukkunen.

Paljon erilaisia pumppuja, paljon erilaisia varaosia

Pumppuja ja pumppaamoita on Suomessa moneen lähtöön. Yhteistä niille on se, että ne kaikki toimivat sähköllä. Flowplussan palveluista noin 75 prosenttia liittyy jäte- ja hulevesiin, noin 20 prosenttia juomaveteen ja noin viisi prosenttia yksittäisten kiinteistöjen pumppuihin liittyviin asioihin.

– Pumput ovat periaatteessa kaikki mekaanisia nesteen liikuttamiseen luotuja laitteitta. Ne ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten varastossamme on koko ajan erittäin laaja valikoima erilaista pumppujen varaosaa. Osa pumpuista on uppopumppuja, jotka toimivat veden alla. Toiset taas sijaitsevat kuivassa tilassa ja imevät nesteen jostain pumpputilan ulkopuolelta. Meidän päätehtävämme on pitää näiden kaikkien pumppujen elinkaari mahdollisimman pitkänä ja energiatehokkaana, painottaa Paukkunen.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Merkkivapaa pumppuhuolto on asiakkaan etu