Kestävää kumppanuutta: ennakkohuollot pitävät Nevelin voimalaitoksen toimintavarmana

Kestävää kumppanuutta: ennakkohuollot pitävät Nevelin voimalaitoksen toimintavarmana

Kestävää kumppanuutta: ennakkohuollot pitävät Nevelin voimalaitoksen toimintavarmana

20.06.2024

Nevel tarjoaa edistyksellisiä infrastruktuuriratkaisuja teollisuuden ja kiinteistöjen tarpeisiin, keskittyen tarkoituksenmukaisuuteen ja tulevaisuuden kestäviin ratkaisuihin. Yhtiöllä on lähes 100 teollista ja yli 5000 kiinteistöasiakasta, joille se toimittaa hajautettuja energia- ja kiertotalousratkaisuja. Yhtiö tuottaa vuosittain 1,9 TWh energiaa, mikä riittää 100 000 kotitalouden lämmittämiseen vuodessa. Nevelin liikevaihto on 150 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa työskentelee 190 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Flowplus on toiminut pitkään Nevelin yhteistyökumppanina useilla eri laitoksilla eri puolilla Suomea. Forssan voimalaitos on Nevelin suurin voimalaitos, ja sen polttoaineena toimii kiinteä biopolttoaine. Kunnossapidosta Forssan voimalaitoksella vastaa kunnossapitopäällikkö Aleksi Kraft. Hänen mukaansa yhteistyöhön johti tarve voimalaitoksen venttiilien säännöllisille huoltoväleille.

“Venttiilihuoltojen yhteistyö Flowplussan kanssa on kestänyt pisimpään. Ennen yhteistyötä venttiilien huollot eivät olleet systemaattisia aikataulujen tai toimittajan suhteen, myös mahdolliset huoltoraportit jäivät dokumentoimatta”, Kraft tarkentaa yhteistyön alkamiseen johtanutta tarvetta.

Hyvin alkanut yhteistyö laajenee

Forssan voimalaitoksella yhteistyö on alkanut venttiilihuoltojen ja käynninaikaisten venttiilien testauksien tarpeesta. Yhteistyötä laajennettiin hyvin alkaneen yhteistyön myötä, ja nykyisin Flowplus tekee voimalaitokselle myös toimilaitteiden ja nuohointen huoltoja sekä kunnonvalvontaa. Kunnonvalvonta yhteistyö alkoi noin vuosi sitten ja nyt Flowplus suorittaa mittauskierroksia laitoksella säännöllisin väliajoin. Huoltopalveluiden lisäksi Flowplus on toimittanut myös varaosia sekä uusia venttiilejä laitokselle.

”Yhteistyössä Flowplussan kanssa olemme saaneet asiantuntevuutta ja huollot on voitu suunnitella loppuun yhdessä kentällä. He ovat vastanneet välillä haastaviinkin aikataulu tarpeisiin”, Kraft kertoo yhteistyön tuomista hyödyistä.

Palvelun taso ei horju olosuhteiden muuttuessa

“Yhteistyö on ollut sujuvaa, vaikka Flowplussan yhteyshenkilö on välillä vaihtunutkin. Palvelun laatu on pysynyt ennallaan. Asioiden ratkaisemiseen ei ole välttämättä tarvittu työnjohtoa, vaan asentajia on ollut helppo lähestyä”, kunnossapitopäällikkö Aleksi Kraft tiivistää.

 

Nevel Oy: https://nevel.com/fi/

Flowplus Oy on teollisuuden ja vesihuollon asiakkaiden kumppani, jonka palvelukonsepti edistää kokonaisvaltaista laitteiden elinkaaren hallintaa. Flowplus on perustettu vuonna 2012, mutta yritysostojen myötä osaamisen juuret ulottuvat vuosikymmeniä taaksepäin. Yrityksen ammattitaito kumpuaa vanhoista ja perinteisistä yrityksistä, jotka ovat alueellisesti tarjonneet erilaisia huolto- ja kunnossapitopalveluita. Flowplus on yhdistänyt tämän ammattitaidon ja tarjoaa nyt asiakkailleen kattavan huoltoverkoston ja monipuolisen ammattiosaamisen koko Suomen alueella.

Kestävää kumppanuutta: ennakkohuollot pitävät Nevelin voimalaitoksen toimintavarmana