Flowplussan yhteistyökumppani Viimatech Digital sai kansainvälisiä rahoittajia

Flowplussan yhteistyökumppani Viimatech Digital sai kansainvälisiä rahoittajia

27.10.2021

Flowplus Oy:n pumppuanalytiikkaan ja optimointiin keskittyvä yhteistyökumppani Viimatech Digital Oy on saanut rahoitusta kansainvälisiltä sijoittajilta. Investointi mahdollistaa IoT-ratkaisuja tarjoavan liiketoiminnan kasvattamisen ja kansainvälistymisen vesilaitos- ja teollisuusasiakkaille.
Viimatech Digitalin kehittämä teknologia mahdollistaa yksinkertaisen ja kustannustehokkaan tavan analysoida pumppujen kuntoa ja suorituskykyä. Tietojen avulla asiakkaat voivat tehdä oikea-aikaisia toimia prosessiensa optimoimiseksi ja odottamattomien seisokkien välttämiseksi. IoT -ratkaisuissa Viimatechin strateginen kumppani on ollut Flowplus Oy, jolla on useita vesilaitos- ja teollisuusasiakkaita eri puolilla Suomea. Flowplus myy tätä IoT-ratkaisua tuotenimellä Flowdicator-H. Flowplus on ollut Viimatech Digitalin osaomistaja jo edellisestä rahoituskierroksesta lähtien.

Teknologiansa edelleen kehittämiseen ja liiketoiminnan kansainvälistämiseen Viimatech Digital on nyt saanut merkittävää rahoitusta uusilta sijoittajilta Australiasta ja Saksasta.

– Teknologian lisäksi olen vakuuttunut tiimin ketteryydestä ja osaamisesta. Flowplussan kanssa yhtiöllä on Suomessa erinomainen kumppanuus ja olemassa olevaa liiketoimintaa, joka tuottaa arvoa loppuasiakkaille. Tämä muodostaa vankan perustan kasvun vauhdittamiseksi myös kansainvälisillä markkinoilla, toteaa sijoittaja Gus Abboud.

– Tarjoamme helposti käytettäviä ja kustannustehokkaita ratkaisuja pumppaamisen etävalvontaan, sanoo puolestaan Viimatech Digitalin toimitusjohtaja Matti Viita.

– Viimatech Digital skaalaa nyt liiketoimintaansa ja toivotamme uudet osakkeenomistajat tervetulleiksi auttamaan meitä seuraavan kasvuaskeleen rahoittamisessa. Tulevat tuotejulkaisumme vahvistavat asiakkaille tuotettavaa lisäarvoa erityisesti analytiikan ja älykkään asennuskannan hallinnan kautta, Viita jatkaa.


Vuonna 2017 perustettu Viimatech Digital kaupallistaa uraauurtavaa moottorin vaihevirtaan perustuvaa pumppujen valvonta teknologiaa. Yhtiö madaltaa teollisen ja vesihuollon digitalisaation esteitä tarjoamalla kustannustehokkaan ja helppokäyttöisen IoT -ratkaisun pumppauksen huolto- ja energiakustannusten optimoimiseksi.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplussan yhteistyökumppani Viimatech Digital sai kansainvälisiä rahoittajia