Flowplus-Varkaus: Sertifikaatit tekevät laadun näkyväksi

Flowplus-Varkaus: Sertifikaatit tekevät laadun näkyväksi

03.05.2021

Sertifikaatit ovat monille tuttuja, mutta aika monille meistä myös hiukan outoja ja kummallisia asioita. Lyhyesti sanoen sertifikaattien avulla yritys – kuten Flowplus – voi todistaa asiakkailleen, että sen toiminta on laadukasta ja systemaattista.

Flowplussan Varkauden yksiköllä on ollut jo johtamisjärjestelmäsertifikaatti 9001:2015, sekä metallin sulahitsauksen laatusertifikaatti 3834-2:2005. Nyt keväällä 2021 yksikölle myönnettiin teräsrakennesertifikaatti 1090-1:2009 + A1 toteutusluokkiin EXC 1, EXC 2 ja EXC 3.

– Näiden sertifikaattien avulla asiakkaamme tietävät, että meidän toimintamme on laadukasta ja systemaattista. Sertifikaatin saaminen ei kuitenkaan anna mahdollisuutta jäädä jo saavutetun tason varaan lepäämään. Toimintaa on kehitettävä paremmaksi jatkuvasti, sertifikaattien avulla tai myös ilman niitä, painottaa Varkauden yksikön liiketoimintapäällikkö Vesa Hynönen.

Sertifikaatit on Flowplussalle myöntänyt DNV GL -sertifiointiyritys, joka auditoi, eli arvioi, Varkauden yksikön toiminnan laadun ja sertifikaattien mukaisuuden vuosittain. Auditoinnit kestävät yleensä yhdestä kahteen päivään. Vastaavia sertifikaatteja on myös useilla muilla Flowplussan yksiköillä eri puolilla Suomea.

Sertifikaatit ovat mukana jokapäiväisessä arjen työssä

Flowplussalla sertifikaatit ovat jatkuvasti työssä läsnä laadunvalvontajärjestelmän kautta. Toiminnan laatua seurataan ja työtapahtumat ja -suoritteet dokumentoidaan järjestelmään. Näin kaikki ovat yrityksessä selvillä siitä, missä mennään ja kuinka asioita on syytä tehdä. Dokumentaatio on myös jälkikäteen löydettävissä järjestelmästä, jolloin sitä voidaan hyödyntää Flowplussan toiminnan kehittämisessä.

– Sertifikaattien ja toimivan tietojärjestelmän avulla oma toimintamme on suoraviivaisempaa ja johdonmukaisempaa. Ei turhaan haahuilla vaan tehdään asiat alusta alkaen fiksusti ja laadukkaasti. On tärkeää, että auditointeja tehdään vuosittain ja sertifikaatteja päivitetään jatkuvasti, sillä maailma ympärillä muuttuu koko ajan, muistuttaa Hynönen.

Ennen sertifikaattejakin Flowplussan toiminta on Hynösen mukaan ollut laadukasta. Kovin suuria muutoksia auditoinnit ja sertifikaatit eivät ole siten aikaisempiin käytännön työtapoihin tuoneet.

Laatu, osaaminen ja turvallisuus

– Sertifikaattien avulla voimme todistaa asiakkaillemme, että työnlaatumme on korkealla tasolla ja myös turvallisuudesta pidetään tiukasti kiinni. Sertifioidun yrityksen henkilökunnalla on tarpeellinen koulutus, sekä todistukset pätevyyksistä moneen erityisosaamista vaativaan tehtävään. Yksi osoitus laadustamme on käytössämme oleva CE-merkintä, jolla voimme osoittaa asiakkaillemme myös vastuullisuutemme, huomauttaa Hynönen.

– Laatu, osaaminen ja turvallisuus. niille sertifikaatit määrittelevät tietyn tason, jonka voimme kyllä omalla toiminnallamme myös ylittää. Usein me juuri niin teemmekin, vakuuttaa Hynönen.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus-Varkaus: Sertifikaatit tekevät laadun näkyväksi