Flowplus Varkauden valtti on monipuolisuus

Flowplus Varkauden valtti on monipuolisuus

Flowplus Varkauden valtti on monipuolisuus

22.11.2022

Varkauden toimipiste on ponnistanut pienestä. Kun Varkauden toimipiste on saanut alkunsa Flowplussan nimen alla, toimipisteellä oli vain kaksi työntekijää, joiden erityisosaamista olivat hitsaukset. Toimipiste laajeni ensimmäisen kerran, kun Vesa Hynönen tuli taloon keväällä 2019 ja yksikkö muutti myöhemmin saman vuoden syksyllä isompiin tiloihin. Nykyisellään Varkauden toimipisteellä työskentelee yhteensä 8 hengen joukko ammattilaisia.

Varkaudessa tehdään paljon voimalaitos- ja lämpökeskustenhuoltoja, sekä kaikkien pumppu-, sähkömoottori- ja venttiilivalmistajien laitteiden huoltoja, korjauksia ja asennuksia. Uusien laitteiden vaihtoehtona on asiakkaille tarjolla myös korjattuja vaihtolaitteita. Palvelut tarjotaan aina kokonaiskuva mielessä pitäen ja avaimet käteen -periaatteen helppoudella.

Erikoisosaamista ja lisäpätevöittämistä

Toimipisteellä hoidetaan kaikki Flowplussan painelaitehitsaukset, jotka vaativat hitsauksen erityisammattiosaamista. Varkauden toimipisteellä on sertifikaatti 1090-EXC3, jolla voidaan todentaa kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden vaatimustenmukaisuus. Työntekijöille voidaan myös tarpeen vaatiessa hankkia uusi hitsausohje ja tämän myötä pätevöitetty hitsaaja. Tällöin painelaitetarkastaja valvoo koehitsauksen ja hitsauksen kestävyyttä tarkastellaan erilaisissa olosuhteissa. Toimipisteeltä löytyy myös kolmelta työntekijältä VT1-pätevyys eli silmämääräisen tarkastuksen pätevyys, tällöin hitsauksen voi tarkastaa samalla kertaa.

Varkauden yksikön töitä on mm. kattilan päähöyrylinjan sulkujen lisääminen ja starttiventtiilin muutos laipalliseksi.  Esivalmisteet tehdään aina Varkaudessa ja tarkastetaan valmiiksi (Dekra / Kiwa)

Varkauden yksikkö on kasvanut kolmessa vuodessa huimasti, niin henkilömäärältään kuin liikevaihdoltaankin. Kasvun salaisuudeksi Vesa kertoo vastauksen olevan toimipisteen ammattitaitoinen henkilöstö. ”Silloin tuli hyviä tekijöitä taloon, ei tätä yksin pysty tekemään”, Vesa kertoo viitateen oman Flowplus uran alkuaikoihin. Lokakuussa Varkauteen on saatu vielä lisäosaamista venttiilipuolelle, kun Pietarsaaren vahvan venttiiliosaamisen yksiköstä siirtyi Varkauden tueksi Sture Liljekvist.  ”Meillä on ollut kovaa kasvua ja nyt tarvitaan lisäresurssia”, Vesa kertoo. Varkauteen haetaan parhaillaan työnjohtajaa varmistamaan hyvä kehitys ja kasvu jatkossakin.

Monipuolisuus on myös meidän valtti”

Flowplus hoitaa yhdellä kertaa koko huollon avaimet käteen -periaatteella: ”Sehän on se juttu, yksi firma riittää hoitamaan hommat ja asiakkaalle jää aikaa omiin töihin, eikä vastuu esimerkiksi eri työvaiheiden aikataulutuksesta jää asiakkaalle”, Vesa kertoo kokonaisvaltaisesta huollosta.

Osaamista löytyy Vesan työ- ja koulutushistorian takia myös voimalaitospuolelle. Vesalla on pitkä voimalaitosalan työkokemus sekä pian myös voimalaitospuolen korkein mahdollinen koulutus: Ylikonemestari. Flowplussalla tehdään kunnossapitoa kokonaisvaltaisen elinkaarenhallinnan näkökulmasta. Kokemus sekä voimalaitospuolelta, että metsäteollisuudesta antaa lisäarvoa, kun ymmärretään, mitä huollettavan laitteen ympärillä tapahtuu ja mikä on niiden käyttötarkoitus. Flowplussalla on tietotaitoa siitä, mitä tulee huomioida ennen työn aloittamista, sen aikana ja jälkeen. Suunnitelman tarkastaa tarvittaessa painelaitetarkastaja, huolto suoritetaan takuunalaisesti ja asiakas saa lopuksi raportin, milloin seuraava huolto tulee tehdä. Näin ollen asiakas saa tarvittavat dokumentit ja voi suunnitella tarvittavat huollot seuraavaan seisakkiin tai varautua investoimaan uuteen laitteeseen.

”Meillä asiat hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Jos menemme esimerkiksi rikkoutuneen venttiilin huoltamaan, niin me voimme samalla käynnillä tarkastaa muutkin laitteet. Jos asiakas on kokonaan eri alalta itse, niin kaikkia vikoja ei pysty ennakoimaan itse, silloin on hyvä turvautua asiantuntijan apuun. Siinä kohtaa me pystytään tuomaan lisäarvoa kertomalla, että tuokin olisi nyt hyvä huoltaa, ennen kuin rikkoutuu. Annamme samalla kustannus- ja korjausaika-arvion”, Vesa kertoo siitä, kuinka Flowplussan huoltopalvelut säästävät sekä asiakkaan aikaa että rahaa.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Flowplus Varkauden valtti on monipuolisuus