Flowplus Rauma: Jatkuva kehitystyö takaa laadun

Flowplus Rauma: Jatkuva kehitystyö takaa laadun

11.02.2021

Flowplus Rauma aloitti toimintansa syksyllä 2020. Teollisuuden sähkömoottorien huoltoyksikkö pysyy jatkuvalla kehitystyöllä kilpailukykyisenä ja tuottaa asiakkailleen juuri sitä, mitä he haluavat.

Rauman ympäristössä on paljon suurta prosessiteollisuutta. Varsinkin metsäteollisuutta on merkittävästi, mutta myös monien muiden toimialojen suuria tuotantolaitoksia. Suurille yrityksille kelpaavat alihankkijoiksi vain ne, jotka täyttävät tiukimmat laatukriteerit.

– Sähkömoottorihuollossa toiminnan kehittämisen on oltava jatkuvaa. Kun yrityksen omat tietojärjestelmät ja toimintaprosessit ovat kunnossa, näkyy se myös asiakkaille laadukkaana työnä ja tekemisenä. Flowplussan Rauman toimipiste pystyy huoltamaan kaikenlaiset sähkömoottorit ja on samalla osa Flowplussan valtakunnallista huoltoverkostoa, kertoo Rauman yksikön liiketoimintapäällikkö Asko Heinonen.

Flowplus Oy:n Rauman yksikkö syntyi syyskuussa 2020, kun Flowplus osti Quant Finland Oy:ltä sen Raumalla sijainneen sähkömoottorien huoltokeskuksen. Toimipisteessä työskentelee tällä hetkellä seitsemän henkilöä.

Asiakas tietää, mitä saa

Uudella yksiköllä oli valmiina vanhoja asiakkaita, mutta myös uusia asiakkuuksia on ehditty solmia. Kiinnostusta sähkömoottorihuoltoa kohtaan on ollut paljon. Heinosen mukaan sille on luonnollinen selitys.

– Meidän viestintämme asiakkaidemme suuntaan on kilpailijoita parempaa. Asiakas saa laitteensa kuntoon ja tietää myös tarkasti, mitä sille on tehty. Työnohjausjärjestelmät ovat meillä huippuluokkaa, mutta niin on kyllä porukan asennekin. Jos meiltä ei Raumalta jostain syystä löydy riittävästi osaamista johonkin erikoislaitteeseen tai huoltokalenterimme ovat aivan täynnä, saamme tarvittaessa tukea muilta Flowplussan yksiköiltä, Heinonen kiittelee.

Kun mies kuolee Raumalla, niin perinteisesti ensimmäiseksi kysytään omaisilta, että minkälainen paatti siltä jäi? Meri ja veneily ovat tärkeitä myös minulle sekä koko perheellemme.”

“Talvella veneily on hiukan hankalampaa, joten silloin keskitytään enemmän hyötyliikuntaan omakotitalon parissa.”

“Myös penkkiurheilu kiinnostaa. Raumalla kun ollaan, niin Lukko on se ainoa oikea joukkue.”

Sähkömoottorien merkitys kasvaa tulevaisuudessa

Sähkömoottorit ovat tärkeitä laitteita liiketoiminnan ja yhteiskunnan toiminnan kannalta jo nyt, mutta niiden merkitys vain korostuu tulevaisuudessa. Kun liikenne sähköistyy vielä nykyistä enemmän, tapahtuu se nimenomaan sähkömoottoreiden avulla. Sähkömoottorien valmistaminen on vuosi vuodelta edullisempaa. Siksi ne myös korvaavat esimerkiksi hydrauliikkaan ja paineilmaan perustuvia laitteita.

– Koronapandemia on vaikuttanut kaikkeen liiketoimintaan Suomessa, mutta meillä tilanne on tällä hetkellä aika rauhallinen. Asiakkaiden tuotantolaitokset pyörivät normaalisti ja niissä olevat laitteet tarvitsevat säännöllisesti huoltoa. Kun määräaikaishuolloista pitää huolen, ei tuotantoon synny suunnittelemattomia katkoksia, muistuttaa Heinonen.

– Uskon, että sähkömoottorihuolto on myös tulevaisuuden ala ja Flowplus on niillä markkinoilla vahva toimija.

Uusia ideoita kuunnellaan ja niistä palkitaan

Vasta reilun kuukauden Flowplussassa työskennellyt Heinonen kertoo oman työvireytensä kasvaneen uudessa työyhteisössä selvästi. Yrittäjähenkisyys, omistajan kiinnostus koko henkilöstöstä ja yrityksen eettiset periaatteet ovat tehneet häneen vaikutuksen. Uusia ideoita saa aina ehdottaa. Niitä kuunnellaan ja niistä myös palkitaan. Vastuuta on tarjolla, jos siitä on kiinnostunut.

– Yhtenäkään aamuna ei ole töihin tulo harmittanut. Ensimmäiset kahvikupit nautitaan yleensä yhdessä koko porukan kesken ennen päivän varsinaisten töiden alkua, kertoo Heinonen.

– Vähän latteaa ehkä sanoa, mutta kun se on aivan totta: meillä on täällä oikeasti tosi hyvä flow!

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus Rauma: Jatkuva kehitystyö takaa laadun