Flowplus panostaa varalaitepoolien rakentamiseen

Flowplus panostaa varalaitepoolien rakentamiseen

Flowplus panostaa varalaitepoolien rakentamiseen

07.07.2022

Flowplus haluaa osaltaan olla tukemassa kiertotaloutta ja kehittää ratkaisuja muun muassa teollisuuteen ympäristö- ja kustannussäästöjen edistämiseksi.

Teollisuuden kriittisillä laitteilla on usein vaihtolaite varastolla. Laitteen kriittisyyden takia ei ole varaa sen rikkoutumiseen ja uuden hankinnan toimitusaikaan. Tällaisessa tilanteessa tuotanto pahimmillaan pysähtyy kokonaan ja aiheuttaa suuria liiketaloudellisia menetyksiä. 

Vaihtolaite voi puolestaan olla asiakkaan omalla varastolla tai uusi laite tilataan valmistajan varastolta. Varastointi kuitenkin aiheuttaa kustannuksia ja uuden laitteen hankinta on aina suuri investointi. Flowplus tarjoaa ratkaisun kustannus- ja ympäristösäästöjen edistämiseksi. Kyseessä on yhteinen varalaitepooli, jossa kaikki laitteet ovat tarkastettuja, huollettuja ja raportoituja.

Toimitusketjunhallinta helpottuu, kun vaihtolaitteiden ja niiden varaosien toimittamisesta tai valmistamisesta vastaa Flowplus.

Flowplussan yhteinen varalaitepooli koostuu asiakkaiden huolletuista vaihtolaitteista sekä valmistajien kaupintavarastoista. Vioittunut laite voidaan korvata uudella laitteella, mikäli käytettyä vaihtolaitetta ei enää kannata huoltaa. Tällainen toiminta takaa muun muassa laitteiden kiertonopeuden, jolloin vaihtolaite ei seiso varastossa käyttämättömänä pitkiä aikoja. Pitkään seisovat käyttämättömät laitteet vaativat uuden tarkastuksen ja mahdollisesti huollon ennen käyttöönottoa.

Kun vaihtolaitteina hyödynnetään varalaitepoolin asiakkaiden huollettuja laitteita, pystytään laitteen elinkaarta hyödyntämään kokonaisvaltaisesti ja näin ollen saavuttamaan sekä taloudellisia että ympäristön kannalta merkittäviä säästöjä. Tarvittaessa Flowplus pystyy valmistamaan varaosia laitteille, myös sellaisille, joille laitevalmistaja ei enää tarjoa varaosia. Yhteisen varalaitepoolin avulla tuotantolaitos voi lisäksi tehostaa pääomien- ja toimitusketjun hallintaa.

Flowplus tekee myös vaihtolaitteiden huoltoja, jolloin seuraavan huollon tai rikkoutumisen varalle on aina kunnostettu ja toimintavarma laite.

Vaihtolaite palveluista lisätietoa löydät verkkosivuiltamme:

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Flowplus panostaa varalaitepoolien rakentamiseen
close

Tilaa uutiskirjeemme!

Pidämme tietosi turvassa ja jaamme tiedon vain uutiskirjeen toiminnan kannalta oleellisille kolmansille osapuolille Lue tietosuojalausekkeemme.