Flowplus: Koko pumppaamo kerralla kuntoon

Flowplus: Koko pumppaamo kerralla kuntoon

07.04.2021

Pumppuja huolletaan yleensä ennakkosuunnitelmien mukaan. Tai niin niitä ainakin kannattaisi huoltaa. Samaa tehdään suuremmassa mittakaavassa myös kokonaisille pumppaamoille. Flowplussan Lappeenrannan tiimi toteuttaa pumppaamosaneerauksia eri puolilla Suomea.

Kaakkois-Suomessa on paljon teollisuutta, joten pumppuja, venttiileitä ja puhaltimia löytyy joka lähtöön. Virtauslaitteiden huoltojen lisäksi Flowplussan Lappeenrannan tiimi huolehtii myös kokonaisista pumppaamosaneerauksista. Niissä päivitetään pumppaamoiden tekniikka 2020-luvulle. Pumput mitoitetaan nykyisiin virtaamiin ja sähkö- ja automaatiokeskukset vaihdetaan uusiin. Pumppaamot saadaan näin energiatehokkaiksi ja niiden käyttöikä pidemmäksi. Kun uudet koneet, laitteet ja osaava henkilöstö ovat paikalla, tarkistetaan ja päivitetään myös kiinteistötekniikka sekä kiinteistön työturvallisuus nykystandardien mukaisiksi. Perusteellisen saneerauksen pumppaamo tarvitsee tyypillisesti 30–50 vuoden välein.

– Kun yhteistyöstä ja aikatauluista on sovittu asiakkaan kanssa, me suunnittelemme saneerauksen käytännössä. Pääurakoitsijana suunnittelemme saneerauksen työturvallisuuden ja toteutuksen ennalta. Aivan kaikkea emme tee itse. Sovitamme omat ja aliurakoitsijoiden työt sekä laitetoimitukset niin, että työmaa etenee sujuvasti aikataulussa. Viime vuonna pohjoisin toteuttamamme pumppaamosaneeraus tehtiin Rovaniemellä, kertoo Flowplussan Lappeenrannan yksikön huolto- ja projektipäällikkö Vesa Pylväläinen.

Lappeenrannan tiimi on pysynyt lähes samana jo yli kymmenen vuoden ajan. Flowplussan Lappeenrannan yksikön nykyinen muoto syntyi vuosi sitten, kun Imatran venttiiliyksikkö siirtyi saman katon alle Lappeenrantaan. Yhteensä yksikössä työskentelee 10 henkeä.

Hyvä työyhteisö pysyy yhdessä

– Vesitekniikkaan tutustuminen alkoi minun kohdallani jo vuonna 1987 aloittaessani pumppuhuollossa Lappeenrannassa, kertoo Pylväläinen.

Asennushommien lisäksi hän on työskennellyt myös myyntitöissä sekä nyt jo pidempään projektien johtotehtävissä. Pylväläinen on myös vastuussa kaikista Lappeenrannan yksikön hallinnollisista tehtävistä.

– Meillä on täällä hyvä tiimi, joka on työskennellyt yhdessä jo vuosien ajan. Onneksemme meidän porukkamme on pysynyt samana. Jokainen meistä lyö itsensä peliin, sillä hyvä lopputulos tehdään yhdessä. Kehua pitää myös muiden toimipisteiden flowplussalaisia. Yhteistyö toimii. Tärkein asia on meille kaikille sama: olla lähellä asiakasta ja hoitaa työt kerralla kuntoon nopeasti ja varmasti, muistuttaa Pylväläinen.

Monipuolisia tehtäviä

– Hyvä työpäivä on sellainen, kun saadaan työmaa etenemään sujuvasti ilman ennakoimattomia ongelmia. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta yleensä jotain yllätyksiä projekteissa tulee aina. Siksi on oltava varsinaisen suunnitelman rinnalla myös varasuunnitelma, painottaa Pylväläinen.

Mukavinta Flowlussan hommissa on vaihtelevuus. On puhdasvesikohteita, jätevesikohteita, sähköprojekteja, tarjousten laskentaa ja myyntityötä.

– Palkitsevinta on se, kun asiakkaan ongelman onnistuu ratkaisemaan nopeasti. Saattaa kuulostaa arkiselta, mutta kyllä paras palkinto on tyytyväinen asiakas.

Pelastuslaitos kutsuu vapaa-ajalla

Pylväläisen työpäivät ovat aina välillä pitkiä, mutta päivätyönsä lisäksi Pylväläisellä riittää energiaa vielä muuhunkin. Hän toimii aktiivisesti Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella Luumäen palokunnassa. Harrastuksiin kuuluvat myös metsästys ja kalastus.

– Syksyllä katselen luontoa usein hirvikiväärin kiikaritähtäimen läpi, mutta muutenkin kuljen kyllä mielelläni luonnossa ja tarkkailen siellä elämää kameran linssin läpi.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Flowplus: Koko pumppaamo kerralla kuntoon