Flowplus digitalisoituu: Nyt ennakoidaan tehokkaammin

Flowplus digitalisoituu: Nyt ennakoidaan tehokkaammin

08.10.2021

Flowplussan vuosi 2021 on sujunut etukäteisodotusten mukaan. Koronan vuoksi siirretyt huoltoseisokit on saatu pääosin jo tehtyä. Asiakkaiden huoltopalveluja nopeuttava, laatua parantava ja kustannussäästöjä tuova laitekanta-auditointi on keskeinen osa Flowplussan lähitulevaisuutta. Digitalisointiin liittyvä kehitystyö on jatkuvaa.

Kun asiakkaan laitteen tekniset tiedot ja huoltohistoria ovat Flowplussan tietojärjestelmässä, on laitteen kunnossapito ja elinkaaren pidentäminen aikaisempaa helpompaa. Laitekanta-auditointi toteutuu käytännössä siten, että asentajamme lisäävät asiakaskäyntien yhteydessä laitteiden perustiedot sekä päivitetyt huoltotiedot järjestelmään. Tiedoista rakentuu jatkuvasti päivittyvä tietokanta, joka on reaaliaikaisesti sekä Flowplussan asentajien että asiakkaiden nähtävissä.

Virtauslaitteiden tietojen päivitys on asiakkaalle tärkeää ja olennaista, mutta vielä olennaisempaa on laitteiden jatkuva seuranta. Värinä- ja virtamittauksiin perustuvilla Flowdicator-seurantatyökaluilla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. PWC:n tutkimuksien perusteella laitteiden kuntoa seuraamalla ja ennakoimalla voidaan säästää 40 % huoltokustannuksissa sekä pidentää laitteiden käyttöikää noin 20 %. Alunperin 40-vuotiaaksi suunniteltu pumppu, puhallin tai sähkömoottori voi ennakoinnin ansiosta kestää jopa 50 vuotta.

Kuten eräs monille tuttu sanonta kuuluu: laite tienaa parhaat tuottonsa elinkaarensa loppupäässä, kun sen pääomakustannukset on kuitattu jo aikapäiviä sitten.

Ennakointi pelasti puhaltimen

Ennakoinnin merkitystä kuvaa hyvin tositarina Flowdicator-seurantajärjestelmään liitetyn puhaltimen oikein ajoitetusta ennakkokorjauksesta. Asiantuntijamme tutki asiakkaamme puhaltimen tuottamaa dataa ja kiinnitti huomiota hieman poikkeaviin arvoihin, joita tallentui jatkuvasti Flowdicator-järjestelmään. Kun puhallinta lähdettiin tarkemmin tutkimaan, huomattiin siinä orastava laakeriongelma.

Ajoissa tehdyllä laakerin lisärasvauksella saatiin puhaltimen vaurioituminen pysäytettyä ja laite korjattua pienehköllä toimenpiteellä. Jos tilanteeseen ei olisi päästy reagoimaan ajoissa, olisi laite todennäköisesti rikkoutunut paljon pahemmin lähitulevaisuudessa.

Uudet yksiköt mukaan Flowplus-perheeseen

Flowplus on laajentunut viime vuosina vauhdikkaasti. Uusia toimipisteitä on avattu eri puolille Suomea (katso Flowplussan kaikki yhteystiedot tästä). Nyt vedetään pieni hetki henkeä ja keskitytään perusliiketoimintojen vahvistamiseen ja vakiinnuttamiseen sekä asiakaspalvelun yhtenäistämiseen kaikissa toimipaikoissamme.

Meillä on toimivat uudet yksiköt muun muassa Kokkolassa, Raumalla ja Vantaalla. Ne haastavat uusilla tuotteilla ja toimintatavoilla omien alueidensa perinteisempiä toimijoita. Kaikissa Flowplussan toimipisteissä terävöitetään asiakaspalveluprosesseja, mikä näkyy asiakkaille käytännössä tehokkaampina huoltoina, korjauksina ja asennuksina sekä sujuvana vaihto- ja vuokralaitetarjontana.

Jarmo Piippo

Kirjoittaja on Flowplus Oy:n toimitusjohtaja

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus digitalisoituu: Nyt ennakoidaan tehokkaammin