Flowdicator H valvoo jatkossa pumppaamoja myös Ylivieskassa

Flowdicator H valvoo jatkossa pumppaamoja myös Ylivieskassa

Flowdicator H valvoo jatkossa pumppaamoja myös Ylivieskassa

20.04.2023

Flowdicator H on pumppujen ja pumppaamoiden seurantajärjestelmä ja etävalvontaratkaisu. Sen avulla on saatavilla tietoa pumppujen ja pumppaamoiden historiasta ja tämänhetkisestä toimintakyvystä. Flowdicator H -laitteisto huolehtii jatkossa myös Ylivieskan kaupungin pumppaamoista.

Ylivieskan kaupungilla on takana lähes 30 vuoden yhteistyö Flowplussan kanssa pumppaamoiden huolloissa ja nyt yhteistyö on syventynyt myös kaukovalvontalaitteiston käyttöönoton myötä. Ylivieskan kaupungin kunnossapidon työnjohtaja Jere-Heikki Lempola kertoo yhteistyön Flowplussan kanssa sujuneen saumattomasti molemmin puolin.

Flowdicator H:n avulla on mahdollista seurata pumppujen ja pumppaamoiden reaaliaikaista kuntoa ja ennakoida huollon tarpeita. Silloin seurattavan kohteen huolto- ja korjaustarve tulevat tietoon hyvissä ajoin ja tilanne ehditään korjata. 

Asensimme asiakkaan kaikkiin pumppaamoihin Flowdicator H kaukovalvontalaitteet. Palvelu on räätälöitävissä tarpeen mukaan, mutta tässä tapauksessa asiakas halusi pumppaamot omaan seurantaan.

Useimmista seurantajärjestelmistä poiketen, Flowdicator H:ssa pumpun jatkuva analyysi tapahtuu asennuskaappiin sijoitetun pienen mobiiliyksikön välityksellä. Pienen kokonsa ansiosta yksikön voi asentaa lähes mihin tahansa pumppaamoon ja se on helppo asentaa jälkiasennuksena. 

Palvelun käyttöönotto sujui kivuttomasti tilaajan osalta. Pumppaamoita seurattiin Flowplussan toimesta asennuksien ajan ja tilaaja pidettiin tilanteen tasalla koko projektin ajan.

Flowdicator H:n avulla voidaan havaita esimerkiksi pumppu- tai moottoriviat, pinnansäätölaitteen viat, paineputkiston tukkeumat, pumppaamon pinnan ylärajahälytykset tai sähkösyötön häiriöt. Mitattu data analysoidaan ja esitetään visuaalisesti käyttöliittymän avulla. Palvelu ja mittaustulokset ovatkin nyt suhteellisen lyhyen käyttöajan jälkeen vastanneet odotuksia: ”Tähän mennessä olemme saaneet kaiken tarvittavan tiedon, mikä oli tavoitteenakin”, Lempola kertoo.

Eniten hyötyä Flowdicator H:sta saavat vesilaitokset, taloyhtiöt sekä haja-asutusalueet. Kysyttäessä Jere-Heikiltä vielä, että voisiko hän suositella vastaaville toimijoille kyseistä palvelua, vastaus on lyhyt, mutta ytimekäs: ”Ehdottomasti”.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Flowdicator H valvoo jatkossa pumppaamoja myös Ylivieskassa