PUMPPU­HUOLTO

Pumppuhuolto koko Suomen alueella

Huolella tehty pumppuhuolto pidentää pumppujen käyttöikää. Lisäksi huoltotoimenpiteiden kautta voidaan saada merkittäviä säästöjä pumppaamojen energiankulutukseen.

Me Flowplus Oy:lla huollamme ja korjaamme pumput merkistä riippumatta. Pumppujen peruskorjaus ja säännöllinen huolto on tärkeää, sillä niiden avulla pumput pysyvät toimintavarmana ja niiden käyttöikä pidentyy huomattavasti.

Huollamme pumput ja pumppaamot ympäri Suomen. Tavoitteena on aina, ettei prosesseihin tule turhia keskeytyksiä.

Kauttamme myös pumppujen optimoinnit, pumppaamosaneeraukset, sekä energia-auditoinnit.

Kysy lisää!

PUMPPUHUOLTO TYYPISTÄ RIIPPUMATTA

Palvelemme pitkällä kokemuksia esimerkiksi kaupunkeja, kuntia, taloyhtiöitä, kiinteistöyrityksiä ja muita vastaavia toimijoita. Tarjoamme nopeaa huoltopalvelua myös haastavissa kohteissa.

Pumppuhuoltomme kattaa muun muassa seuraavat pumput ja pumppaamot:

 • Syöttövesipumppu
 • Uppopumppu
 • Kuiva-asenteiset pumput
 • Pohjavesipumppu
 • Kaukolämpöpumput
 • Keskipakopumppu
 • Monijaksoinen pumppu
 • Jätevesipumppu
 • Jätevesipumppaamo
 • Porakaivopumppu
 • Juomavesipumppu

Asennamme ja saneeraamme erilaiset pumppaamot ja toteutamme pumppujen automaatioita pumppaamojen toimintaa tehostaaksemme.

Huollon yhteydessä tarkistamme ja huollamme pumput, venttiilit, putkistot sekä muut pumppaamon rakenteet. Ammattitaitoiset asentajamme korjaavat ja huoltavat myös ohjauskeskukset sekä pinnansäätö- ja kaukovalvontalaitteet. Me räätälöimme pumppaamohuollot sekä remontit ja saneeraukset aina asiakkaan toiveiden mukaisiksi.

Pumppuhuolto kannattaa tehdä ennaltaehkäisevästi, jotta varmistetaan laitteiden virheetön toiminta ja vältetään laitteiston mahdollisesta rikkoutumisesta aiheutuvat lisäkulut.

Kun pumppaamon pumppuhuolto tehdään ennaltaehkäisevästi, voidaan saada aikaan merkittäviä säästöjä pumppujen korjauskustannuksissa. Korjaustoimenpiteiden tavoitteena on, ettei uutta pumppua tarvitsisi ostaa. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä ja hyvin tehdyillä korjauksilla voidaan pumpun elinikää pidentää merkittävästi.

KOKEMUSTA TUHANSISTA PUMPPUHUOLLOISTA

Huollamme ja korjaamme yleisimmät pumppumerkit – tuhansia pumppuja joka vuosi. Pumppujen korjaus ja säännöllinen pumppuhuolto pitävät pumpun toimintavarmana ja saattavat jopa tuplata pumpun käyttöiän.

 

Pumppaamohuollot räätälöidään aina asiakkaan toiveen mukaisesti. Huollon yhteydessä voimme tarkistaa ja huoltaa pumput, venttiilit, putkiston sekä muut pumppaamon rakenteet. Ammattitaitoiset asentajamme korjaavat ja huoltavat myös ohjauskeskukset sekä pinnansäätö- ja kaukovalvontalaitteet.

 

Huoltoautomme kulkevat ripeästi kaikkiin lähialueiden kohteisiin paikan päälle. Tarjoamme nopeaa huoltoa hankalissakin kohteissa, jotta asiakkaalle syntyisi mahdollisimman vähän haittaa tai häiriötä pumpun tai pumppaamon huoltotauon aikana.

Pumppuhuolto ja pumppaamon huolto
Pumpun oikea mitoitus ja optimointi

PUMPPUJEN OPTIMOINTI

Sähkömoottorit kuluttavat n. 70 % maailman sähköenergiasta, josta eurooppalaisen tutkimuksen mukaan n. 22 % arvioidaan kuluvan pumppaukseen. Yleisesti pumput toimivat n. 40 % hyötysuhteella, ja energian säästöpotentiaali on n. 30–50 %. Pumppujen ja pumppujärjestelmän optimoinnilla voidaan siis saavuttaa selkeää säästöä.

 

Oikein mitoitettu pumppu on toimintavarma ja se toimii optimaalisesti koko järjestelmän kannalta. Pumppuhuollon yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon koko pumppausjärjestelmä ja sen toiminta, sillä hyvin määritellyt pumput tekevät järjestelmästä myös pitkäikäisemmän.

 

Energian kulutusta voidaan säätää myös taajuusmuuttajalla. Lähtötietojen perusteella mitoitamme uuden pumpun vanhan tilalle ja huolehdimme koko järjestelmän energiatehokkaasta toiminnasta.

 

Suoritamme myös pumppujen, generaattorien, sähkömoottorien ja vaihteistojen linjaukset ja tasapainotukset.

PUMPPAAMOSANEERAUKSET

Pumppaamon saneerauksella varmistetaan järjestelmän luotettava ja turvallinen käyttö vuosiksi eteenpäin. Saneerauksessa mitoitamme kohteeseen optimaalisesti toimivat pumput, uusimme putkistot, venttiilit sekä kansiston. Kiinnitämme huomiota myös turvavarusteisiin ja annamme suosituksen tarpeellisista lisävarusteista. Lisäksi pinnansäätö- ja kaukovalvontalaitteet sekä ohjauskeskus uusitaan vastaamaan asiakkaan nykyisiä tarpeita.


Saneeraus suunnitellaan, budjetoidaan ja aikataulutetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Huolehdimme saneerausprojektista kokonaisvaltaisesti alihankkijoita ja käyttöönottoa myöten eli toimimme ns. avaimet käteen -periaatteella.

Pumppaamon saneeraus ja remontointi

KAUTTAMME SAAT MYÖS ENERGIA-AUDITOINTIA

Meiltä saat myös asiantuntevat energia-auditointipalvelut! Flowplus Oy:n energia-auditointipalvelu antaa kattavan käsityksen siitä, kuinka paljon energiaa käytössä olevat pumput vievät. Selvitämme puolestasi myös, miten energiankulutukseen voitaisiin saada mahdollisimman tuntuvia säästöjä. Usein tämä onnistuu esimerkiksi vaihtamalla pumput energiatehokkaampiin tai pienempiin. Pumppuja ja pumppujärjestelmiä optimointi esimerkiksi taajuusmuuttajalla voidaan saada aikaan selkeitä säästöjä.

VUOSIHUOLTOSOPIMUS AUTTAA KUSTANNUSTEN MINIMOIMISESSA

Kauttamme onnistuvat vuosihuoltosopimukset, joissa asiakkaamme hyötyvät normaaleja huoltosopimuksia huokeammista hinnoista. Kun pumppaamon eri osia seurataan järjestelmällisesti asiantuntijoidemme toimesta, voidaan esimerkiksi tarvittavat osat vaihtaa hyvissä ajoin uusiin. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja turhilta kustannuksilta. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään missä tahansa koneiston ylläpitoon liittyvissä asioissa. Pumppuhuolto, korjaus ja saneeraukset sopimuksen mukaan!

Kysy lisää!