Rauno Tuppurainen / Flowplus: ”Parasta on, kun pääsee pelastamaan asiakkaan pulasta”

Rauno Tuppurainen / Flowplus: ”Parasta on, kun pääsee pelastamaan asiakkaan pulasta”

29.09.2020

Kun asiakkaan vesipumppu pettää yöllä, mutta hänelle saa asennettua toimivan pumpun heti seuraavan päivän aikana, niin voi sanoa palvelun oikeasti pelaavan. – Laitteiden toimivuus on usein asiakkaalle kriittisen tärkeä asia. Siksi ne on saatava kuntoon viipymättä, sanoo Rauno Tuppurainen Flowplussan Oulun toimipisteestä.

Flowplussan Oulun yksikön asiakkaat ovat lähinnä yritysasiakkaita ja julkisen hallinnon toimijoita. Siis kuntia, kaupunkeja, vesilaitoksia, taloyhtiöitä, ely-keskuksia ja teollisuusyrityksiä. Syyssateiden aikaan esimerkiksi alikulkutunneleiden vedenpoisto on kriittisen tärkeää. Myös niissä surisee hyvin usein tyhjennyspumppu, jonka huollosta vastaa Flowplus.

– Varsinkin vanhoja pumppaamoita ja rakenteita saneerattaessa voi törmätä melkein mihin vaan. Silloin pitää tehdä nopeita ja luovia päätöksiä, jotta projektissa pääsetään eteenpäin. Aikataulut kun ovat yleensä hyvin tiukat. Joskus joudutaan hieman arvailemaan putkiston tilaa, kun kaikkia ennakkotietoja ei ole saatavissa. Kun tällaisen projektin saa vedettyä lähdöstä maaliin saakka menestyksellisesti, niin se tuntuu erityisen hyvältä, toteaa Flowplussan Oulun alueen liiketoimintapäällikkönä työskentelevä Tuppurainen.

Työn ulkopuolella Muhoksella syntynyt Tuppurainen harrastaa muun muassa pyöräilyä, jalkapalloa, lentopalloa, salibandya ja lenkkeilyä.

Flowplussassa ammattitaito kehittyy jatkuvasti

Tuppurainen on aloittanut työuransa sähkösaneerausten parissa, mutta siirtynyt pumppuhuoltojen maailmaan vuonna 2005. Vuodesta 2012 lähtien hän on ollut Flowplussan palveluksessa.

– Työtehtävät ovat muuttuneet mutterien pyörittämisestä paperien ja tietokoneruutujen pyöritykseksi. Olen päässyt Flowplussalla kehittymään ja tekemään monipuolisia juttuja henkilöstöasioista myyntiin ja projektien vetämiseen. Vastuu on kasvanut ja uutta on opittu koko ajan. Tämä on hyvä yritys, jossa on mahdollista kehittää jatkuvasti omaa ammattitaitoaan, jatkaa Tuppurainen.

Nyt hän toimii 16 henkilön esimiehenä, joista suurin osa on asentajia. Työpäivät venyvät joskus pitkiksi, mutta kun työ on mielekästä ja palkitsevaa, ei siitä ole haittaa.

Yhteistyötä asiakkaiden ja joskus kilpailijoidenkin kanssa

Tuppuraisen työmatka on parikymmentä kilometriä. Yleensä se taittuu autolla, mutta joskus myös pyöräillen. Virallisesti työpäivä alkaa kahdeksalta, mutta yleensä Tuppurainen yrittää olla paikalla jo hieman aikaisemmin. Vastaavasti työpäivän päättyessä klo 15.30 Tuppurainen jää usein vielä hetkeksi toimistolle viimeistelemään päivän asioita.

Flowplussassa on Tuppuraisen mukaan kirjaimellisesti ”hyvä flow”. Asiat etenevät ja ammattitaitoisella porukalla on hyvä henki päällä. Hyvää yhteistyötä tehdään asiakkaiden, mutta joskus kiiretilanteissa myös kilpailijoidenkin kanssa. Tärkeintä on, että asiakkaan asiat saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon.

– Yritän itse olla mahdollisimman hyvä ja tehokas työtehtävissäni, jolloin voin johtaa porukkaa myös oman esimerkkini kautta. Meillä on erittäin hyvä maine sekä asiakkaidemme että alan ammattilaisten keskuudessa. Maine ei synny ja pysy yllä itsestään. Siihen liittyvät odotukset täytyy lunastaa – tai mielellään jopa ylittää – joka päivä.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rauno Tuppurainen / Flowplus: ”Parasta on, kun pääsee pelastamaan asiakkaan pulasta”