VENTTIILI­HUOLTO

Me Flowplus Oy:lla hoidamme venttiilihuollon ja venttiilien varaosien valmistuksen luotettavasti ja ammattitaidolla.

Venttiilihuolto ja venttiilien varaosien valmistus on keskeinen osa palvelujamme. Tilavat konepajamme Tampereella, Pietarsaaressa ja Kotkassa sekä motivoitunut henkilökuntamme mahdollistavat töiden korkeatasoisen toteuttamisen ja laadukkaan lopputuloksen. Meiltä löytyvät venttiilihuoltoon tarvittavat materiaalit, pinnoitukset ja materiaalinkäsittelymenetelmät.

 

Venttiilihuolto tarpeidesi mukaan

Huollamme kaikki venttiilit, niiden käyttö- ja ohjauslaitteet sekä apuohjattujen varoventtiilien ohjausjärjestelmät merkistä riippumatta. Asiakkaan tarpeista riippuen huolto suoritetaan joko omissa toimipisteissämme tai asiakkaan tiloissa. Painelaitteet tarkistamme omilla koeponnistuslaitteistoillamme.

Sulkuventtiilien tiiviys ja sääntöventtiilien tarkka säätökyky ovat perusedellytyksiä toimivalle prosessille. Vuotavat venttiilit voivat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita, saastuttaa ympäristöä ja muodostaa merkittäviä kustannuksia energiahukan kautta. Ennakoiva varoventtiilihuolto maksaa itsensä nopeasti takaisin. Huoltotoimenpiteiden lisäksi teemme varoventtiileille  tarvittaessa myös viranomaistarkastukset.

  • Kiilaluistiventtiilit, max. DN1500
  • Varoventtiilit
  • Reduktioventtiilit
  • Varoventtiilien apuohjauskaappien kalibrointi ja live testit
  • Varoventtiilien asetuspaineen säädöt laitoksen käydessä Legatest-menetelmällä
Huollamme kaikki venttiilit ja niiden käyttö- ja ohjauslaitteet.

KONEPAJAKONTIT

Meillä on käytössä myös siirrettävät konepajakontit asiakkaan tarpeisiin. Kontti takaa mm. asiakkaalle mahdollisuuden jatkaa tuotantoaan normaalilla sykkeellä, vaikka osa laitoksesta olisikin huoltotoimenpiteiden takia suljettu tai toimii vajaalla. Siirrettävissä konteissamme on mm. sorvi, porakone, lasikuulapuhalluskaappi, koeponnistuspöytä ja työpöytä yms. Teollisuuden kunnossapito- ja huoltotyöt hoidetaan siis pienintä yksityiskohtaa myöden, ottaen huomioon myös asiakkaan omat velvoitteet.

MEILTÄ MYÖS VARAOSIEN VALMISTUS JA KUNNOSTUS

Venttiilien, pumppujen ja muiden laitteiden varaosien valmistus ja kunnostus toteutetaan konepajoillamme. Valmistus aloitetaan selvittämällä oikeat materiaalit ja käyttöolosuhteet. Valmistus tapahtuu käytössä olleen kappaleen mukaan laaditun tai alkuperäisen piirustuksen mitoituksella. Osien kulutuskestävyyttä voidaan parantaa kovapinnoituksella tai karkaisulla. 


kovapinnoitus

Kovapinnoitus eri muodoissaan ja menetelmillä tuovat pintoihin kulutuskestävyyttä. Kovapinnoitus sopii esimerkiksi tiivistyspinnoille, liukupinnoille sekä vierintäpinnoille.


Hitsaustöiden lämpökäsittely

Hitsaustöiden lämpökäsittelyt  tehdään konepajalla olevalla, ohjelmoitavalla lämpökäsittelyuunilla. Lämpökäsittely on tarkasti dokumentoitavissa uunin ohjauksesta saatavalla raportilla. Myös erilaiset materiaalien kovuuskäsittelyt kuten karkaisu, tehdään lämpöuunilla tai liekillä.


koeponnistus

Huolletun ja kunnostetun venttiilin tiiveys varmistetaan paineistaen vesi-, ilma- tai kaasupainekokeella tapauskohtaisesti. Varoventtiilit puolestaan paineistetaan ja koestetaan koepenkissä paineilmalla tai kaasulla (tapauskohtaisesti myös vedellä). Koestuksessa, tiiveystarkastuksen lisäksi, säädetään jousivoiman asetuspaine (venttiilin avautuminen ja sulkeutuminen). Koestuksen jälkeen varoventtiili sinetöidään, asentaen lyijykelankaan lisäksi säätökilpi todennetuin tiedoin. Koestusta valvoo Ilmoitetun laitoksen hyväksytty tarkastaja ja siitä tehdään dokumentti allekirjoituksineen. Tiivistyspintojen uudelleen pinnoitus ja koneistus ovat, tapauskohtaisesti mahdollista tehdä myös venttiiliä irrottamatta.