Henkilöesittelyssä – Vesa Hynönen

Henkilöesittelyssä – Vesa Hynönen

Henkilöesittelyssä – Vesa Hynönen

15.12.2022

Vesa Hynönen toimii Varkauden yksikön liiketoimintapäällikkönä. Yksikössä huolletaan pumput, moottorit, venttiilit ja muut teollisuuden laitteet. Huhtikuussa 2019 Vesan tie kulkeutui taloon, kun Flowplussan Varkauden yksikkö oli vielä varsin tuore. Silloiseen työn kuvaan on kuulunut muun muassa yksikön toiminnan käynnistäminen, työnjohtotehtävät sekä asiakashallinta ja myynti. Ura etenikin nopeasti ja jo syksyllä Vesasta tuli yksikönvetäjä, jonka myötä myös tulos- ja asiakasvastuu sekä projektienhallinta tulivat työnkuvaan.

Ennen uraansa Flowplussalla Vesalle on karttunut vahva tausta voimalaitospuolella sekä metsäteollisuudessa. Työtehtäviä aiemmin on ollut niin voimalaitoskäyttäjän ja -valvojan roolissa kuin kunnossapidon puolelta esimerkiksi huoltojärjestelmäinsinöörinä. Alalle päätyminen on tapahtunut osittain sattumuksien kautta. 90-luvulla Vesa on valmistunut LVI-asentajaksi, mutta siihen aikaan Suomea alkoi ravisuttamaan lama. ”Kerkesin saamaan koulun jälkeen ensimmäisen työpaikan ja olin ensimmäisellä kesälomaviikollani, kun sain tiedon, että yritys ajautui konkurssiin”, Vesa kertoo epäonnisesta alusta. ”Ajattelin, että tämähän meni hienosti”, Vesa lisää naurahtaen. Koska voimalaitospuoli vaikutti vakaammalta alalta työllisyyden osalta, Vesa päätti hakeutua opiskelemaan käyttötekniikan mekaanikon ammattitutkinnon. Valmistumisen jälkeen ei tarvinnut pitkään ihmetellä, kun ura paperitehtaalla alkoi. ”Kiitos sen konkurssin, nyt ollaan tässä”, Vesa kertoo.

Kiinnostus alaa kohtaan kasvaa

Paperitehtaalla avautui mahdollisuus  voimalaitoskäyttäjän pestiin, johon Vesa sitten pääsikin. Päästyään työhön kiinni, hän huomasi miten mielenkiintoinen ala onkaan. ”Työhän on muuttuvaa, vaikka helposti voisi ajatella, että voimalaitos laitetaan käyntiin ja on käynnissä, kunnes tulee seuraava seisakki”, Vesa summaa. 

Varkauden toimipiste

Tämä inspiroi jatkokouluttautumaan ja hankkimaan lisäosaamista. Opintoja on suoritettu alikonemestarista energiatekniikan erikoisammattitutkintoon eli voimalaitosmestariin saakka ja hiljattain viimeisinkin koulutus tuli päätökseen.

”Minulla on pitkä kokemus alasta, mutta voimalaitosmestarin teoriakoulutuksen paperi puuttui taskusta. Se tulee olla käytynä, jotta voi hakea konemestarin paperit. Nyt marraskuussa 2022 sain haettua ylikonemestarin kirjan”, Vesa summaa. Hän kokee, että itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on sekä mukavaa ajanvietettä, että välttämättömyys uran kannalta.

Urakehitystä Flowplussalla

2021 vuoden alusta Vesa on toiminut Varkauden toimipisteen liiketoimintapäällikkönä. Kasvu on yksikössä tapahtunut nopeasti ja työnkuva onkin ollut varsin kattava: materiaalitilaukset, suunnittelu, toteutus, laskutus ja tietenkin myös henkilöstön asiat on tullut hoitaa itse. ”Ei ole aika käynyt pitkäksi näissä hommissa”, Vesa naurahtaa. Hienosta työstä Vesaa on muistettu Flowplussalla menestyksekkäästä yksikön käynnistämisestä ja johtamisesta sekä hyvästä liikevaihdon ja kannattavuuden parantamisesta vuonna 2021.

Vaikka työ vie mukanaan ja itsensä kehittäminen sekä kouluttaminen kiinnostaa, löytyy vapaa-ajalta myös muuta puuhaa. Talvisin vapaa-aikaan kuuluu hiihtäminen. ”Viime talvena tuli hiihdettyä elämäni ensimmäisen kerran 45 kilometriä”, Vesa kertoo ja lisää vielä, että perinteinen viikko pitää arkisin sisällään 30 kilometrin lenkin ja viikonloppuna sitten 40 kilometriä. Kesäisin, kun ladut ja lumi puuttuu, hypätään pyörän selkään. Maastopyörälläkään ei tule ihan pikkumatkoja taitettuja, kun välillä tieltä poiketaan polulle ja yleensä lenkille lähdetään ilman määränpäätä tai sen suurempia suunnitelmia.

Flowplus Oy
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Henkilöesittelyssä – Vesa Hynönen