Flowplus toivottaa hyvää flowta koko kesäksi

Flowplus toivottaa hyvää flowta koko kesäksi

15.06.2021

Flowplussan toinen koronakevät on edennyt kesään nousujohteisesti. Varovaisuutta on edelleen ilmassa, mutta teollisuuden kriittisen tärkeät laitteet on huollettava ajoissa kuntoon. Loppuvuosi näyttää Flowplussassa kiireiseltä.

Petteri Särkiniemi aloitti Flowplussan operatiivisena johtajana ja varatoimitusjohtajana vuoden 2020 syksyllä. Menneeseen yhdeksään kuukauteen on ehtinyt kertyä kokemusta niin kiireestä kuin hieman rauhallisemmasta ajasta. Nyt työtahti on taas selvästi kiihtymässä. Asiakkaiden huoltoseisokit alkavat monessa paikassa samanaikaisesti.

– Teollisuudessa, voimalaitoksissa, vesilaitoksissa sekä taloyhtiöissä on toiminta jatkunut koronasta huolimatta melko normaalina. Siksi myös virtauslaitteiden huollot ja asennukset ovat toteutuneet vuoden takaisen äkkipysäyksen jälkeen melko normaalisti. Konepajamme ovat tuottaneet varaosia tasaisesti maailmalle, ja niiden ohella myös kokonaisia huipputeknisiä voimalaitosventtiilejäkin. Aukeaako Suomen talouden ketsuppipullo kesän ja loppuvuoden aikana, se on vielä hieman arvausten varassa, pohtii Särkiniemi ajellessaan Flowplussan Vantaan toimipisteestä kohti Harjavallassa sijaitsevaa kotiaan.

Tai tarkemmin sanottuna kohti kotitilaansa.

– Asumme vaimoni ja jo täysi-ikäisten lastemme kanssa vanhassa maatalossa, joka remontoitiin mittavasti muutamia vuosia sitten. Viljavaraston hiiret pitää loitolla Himpe-kissamme. Tilan pihamaan ja ympäristön muokkaaminen ovat minulle eräs hyvä tapa rentoutua, kertoo Särkiniemi.

Kun lapset ovat jo täysi-ikäisiä, on Särkiniemellä nyt enemmän aikaa käytettävissä Flowplussan kehittämiseen ja johtamiseen.

– On kuitenkin muistettava myös vapaa-aika ja palautuminen, sillä pelkkää työtä ei ihmisen elämän pidä olla. Mutta kun työ on innostavaa ja siihen pääsee vaikuttamaan, synnyttää se hyvää Flowta!

Tilauskirjat täyttyvät nopeasti

Flowplussan alkuvuosi on perinteisesti ollut muuta vuotta rauhallisempi, niin tänäkin vuonna. Tammi-helmikuun hiljaisemman ajan jälkeen töitä on ollut jatkuvasti kasvavaan tahtiin. Eikä loppuvuosi näytä yhtään sen hiljaisemmalta.

– Tilauskirjat näyttävät jo kohtuullisen hyviltä loppuvuoden osalta, koska joidenkin asiakkaiden huollot siirtyivät viime vuodelta tämän vuoden puolelle. Nyt on myös joitakin kevään huoltoseisokkeja siirretty kesälle ja syksyyn, mutta selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Kiinnostava ja työntäyteinen loppuvuosi on siis Flowplussassa edessä, kertoo Särkiniemi.

Elinkaaren hallintaa ja digitalisaatiota

Flowplussan toiminnan kivijalkoja ovat aina olleet virtauslaitteiden huollot, asennukset ja myynti sekä konepajatoiminta. Nyt niiden rinnalle ja toimintaa tukemaan ovat tulossa laitteiden koko elinkaaren hallintapalvelut sekä digitaalinen valvonta.

– Yksittäisten huoltojen tai asennusten sijaan huolehdimme asiakkaan laitteista niiden koko elinkaaren ajan. Siis myynnistä ja asennuksesta alkaen vastuulliseen kierrätykseen saakka. Asiakkaan ei tarvitse kantaa laitteiden kunnosta huolta, vaan hän pääsee paremmin keskittymään omaan ydintekemiseensä, huomauttaa Särkiniemi.

Digitaalisen laitevalvonnan puolella Flowplus kehittää edelleen Flowdicator-tuoteperhettään. Digitaalisuus liittyy osittain laitteiden elinkaarenhallintaan, sillä Flowdicatorin avulla laitteiden huoltoväli voidaan optimoida asiakkaan kannalta parhaaksi mahdolliseksi: laitteita ei ali- mutta ei myöskään ylihuolleta missään vaiheessa.

Jättäkää virtauslaitteet Flowplussan huoleksi

Petteri Särkiniemi kertoo aina tehneensä paljon töitä ja vaatii itseltään paljon. Hyvä flow työssä vaatii kuitenkin myös vastapainonsa. Särkiniemen kohdalla se löytyy liikunnasta, erityisesti koripallon, lenkkeilyn ja punttisalin parista.

– Haluamme mahdollisuuksiemme mukaan helpottaa myös asiakkaidemme paineita ja lisätä heidän henkilöstönsä ja tuotantolaitostensa tehokkuutta ja turvallisuutta. Asiakkaat voivat keskittyä omiin ydinasioihinsa ja jättää virtaustekniset asiat meidän huoleksemme. Ottakaa meistä kaikki tarjolla oleva hyöty irti, jatkaa Särkiniemi.

– Hyvää kesää kaikille – palataan työvirtojen ääreen levänneinä taas lomien jälkeen!

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus toivottaa hyvää flowta koko kesäksi