Flowplus parantaa Suomen jätevesiverkostojen hallintaa

Flowplus parantaa Suomen jätevesiverkostojen hallintaa

04.03.2020

Flowplus on mukana kaksivuotisessa digitalisointiprojektissa, jossa helpotetaan vesilaitosten jätevesiverkostojen ylläpitoa kehittämällä uusia digitaalisia työkaluja. Flowplussan osalta kyse on ennen kaikkea Flowdicator-monitorointipalvelun hyödyntämisestä ja edelleen kehittämisestä hankkeen aikana.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Oulun yliopistolle Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) 370 000 euron rahoituksen vesilaitosten digitalisointiprojektille. Hankkeessa luodaan vesilaitoksille mitattavien tietojen käsittelyyn uusia analyysityökaluja ja –malleja, joiden avulla voidaan kehittää jätevesiverkoston hallintaa sekä havaita poikkeamat ja vuodot verkostossa.

Hanke auttaa vesilaitoksia hyödyntämään myös ulkoisia tietolähteitä, kuten esimerkiksi säätiedotuksia. Pitkällä aikavälillä hankkeen tulokset vaikuttavat vesilaitosten toimintatapoihin ja edesauttavat resurssien optimoinnissa ja tehokkaassa käytössä sekä verkoston ylläpidossa. Hankkeen tavoitteena on kehittää skaalautuva malli, jolloin hyötyjiä ovat eri kokoiset vesilaitokset.

Jätevesiverkoston hallinnan parantaminen vähentää ympäristöön ja asutukseen kohdistuvien haittojen, kuten jätevesivuotojen ja tukosten määrää. Verkoston parempi hallinta vähentää myös jätevesilaitosten kuormaa, ja puhdistusprosessin aiheuttamaa energiankulutusta sekä päästöjä.

Hankkeessa ovat mukana Oulun Vesi, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY), Kuopion Vesi ja Kempeleen vesihuolto ja sitä koordinoi Allied ICT Finlandin (AIF) Water Ecosystem. Flowplussan lisäksi mukana on myös muita yrityksiä eri puolilta Suomea.

Lue lisää aiheesta seuraavasta linkistä: https://www.kaleva.fi/uutiset/

Flowdicator on skaalautuva ja reaaliaikainen järjestelmä

Flowdicator on kaivoksille, paperiteollisuudelle, vesilaitoksille sekä muulle prosessiteollisuudelle suunniteltu järjestelmä monitorointiin, kunnonvalvontaan sekä energiakatselmuksiin. Se on suunniteltu erityisesti pumpuille ja pumppaamoille. Internetpohjainen järjestelmä sekä modernit tiedonkeruulaitteet mahdollistavat tehokkaan tiedonsiirron sekä analysoinnin.

– Flowdicator on järjestelmä, joka tarjoaa skaalautuvan ratkaisun reaaliaikaiseen valvontaan kaikenkokoisille prosesseille. Kattava mutta yksinkertainen, on ajatus, minkä pohjalta Flowdicator-järjestelmää on lähdetty luomaan, kertoo Flowdicatorin kehitystyössä mukana oleva Matti Viita.

Tutustu Flowdicator-monitorointijärjestelmään tarkemmin

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus parantaa Suomen jätevesiverkostojen hallintaa