Flowplus-Kokkola aloitti asiakaspalvelun puhtaalta pöydältä

Flowplus-Kokkola aloitti asiakaspalvelun puhtaalta pöydältä

17.05.2021

Flowplus on tarjonnut Pietarsaaressa konepajapalveluita jo vuosien ajan. Keväällä 2021 naapurikaupunki Kokkolaan on avattu uusi Flowplussan yksikkö, joka keskittyy entistä enemmän lähialueen asiakkaiden palveluihin.

Venttiilejä, liukukiskoja ja murskaamon teriä. Siinä pieni osa niistä asioista ja varaosista, jotka syntyvät Pietarsaaren konepajan kymmenestä sorvista. Tarvittaessa varaosia valmistetaan myös siirrettävän konepajakontin (kts. kuvat) avulla asiakkaan luona. Korona-aikana kontti on ollut erityisen kätevä, sillä flowplussalaisten ei ole tarvinnut juurikaan vierailla asiakkaan tuotantotiloissa eikä asiakkaiden vastaavasti Flowplussan tiloissa. Fyysisten kohtaamisten määrä saadaan näin minimoitua.

– Asiakaspalveluahan tämä meidän homma pohjimmiltaan on. Siksi korona-aikana turvallisen palvelun merkitys korostuu entisestään. Me olemme varovaisia ja huolellisia, samoin asiakkaamme. Laitteet on huollettava ajallaan ja uudet varaosat valmistettava sekä asennettava viruksesta riippumatta. Yhteispelillä se onnistuu, painottaa Flowplussan Pietarsaaren ja Kokkolan yksiköiden liiketoimintapäällikkö Antti Peltola.

Konepajakontin lisäksi Pietarsaaresta löytyy myös siirrettävä toimistokontti. Siirrettävien konttien avulla voidaan toteuttaa suuremmat ja pidemmät projektit asiakkaiden luona. Vastaavat kontit ovat myös Flowplussan Tampereen yksikön käytössä.

Kokkolan uusi yksikkö huoltaa ja asentaa

Pietarsaaren konepaja tuottaa venttiilejä ja varaosia ympäri Suomea. Suurin osa sen asiakkaista on tullut jostain kauempaa. Kokkola-Pietarsaari -alueella on kuitenkin runsaasti asiakkaita, joilla on tarvetta Flowplussan huolto- ja asennuspalveluille. Jo jonkin aikaa suunnitelmissa ollut Flowplussan laajeneminen Kokkolaan toteutui lopulta maaliskuun puolivälissä 2021.

– Avasimme toimipisteen Kokkolaan ja palkkasimme sinne jo sähkömies-pumppuasentajan sekä hitsarin. Näiden ammattilaisten avulla saamme toiminnan käyntiin. Kokkolan toimipiste muodostaa nyt yhdessä Pietarsaaren konepajan kanssa toimivan ja monipuolisen kokonaisuuden, toteaa Peltola.

Pietarsaaren konepajalla työskentelee 15 henkeä ja uudessa Kokkolan toimipisteessä kaksi.

– Uusia osaajia tarvitaan kuitenkin jossain vaiheessa lisää, joten Flowplussan rekrytointisivut kannattaa laittaa muistiin.

Hyvä työyhteisö ratkaisee asiakkaan ongelmia

Peltolalla on pitkä työkokemus monista eri töistä ja työnantajista. Flowplussalla hän on ollut joulukuun 2020 puolivälistä lähtien ja viihtynyt hyvin.

Vuodenvaihde ja alkuvuosi ovat Flowplussan toimialalla tyypillisesti hieman rauhallisempaa aikaa, mutta kevään edistyessä kiireet lisääntyvät. Huoltoseisokkeja toteutetaan silloin useiden asiakkaiden kohteissa. Koronan vuoksi seisokit on viime keväästä lähtien organisoitu erittäin huolellisesti. Flowplus ja sen asiakkaat ovat olleet varovaisia eikä ongelmia ole syntynyt.

– Hyvä työpäivä on sellainen, kun pääsee ratkaisemaan asiakkaan käytännön ongelman. Aina siitä tulee hyvälle mielelle. Meillä on paljon erilaisia asiakkaita, joten kaikki työpäivät ovat erilaisia. Flowplus on työyhteisö, johon on helppo uusien ihmisten tulla mukaan, kertoo Peltola neljän kuukauden työkokemuksellaan.

Salibandya ja automatkailua

Monen muun suomalaisen tapaan myös Peltola huokaisee syvään, kun puheeksi tulevat korona, lomat ja harrastukset. Viiden lapsen isänä vapaa-ajan ongelmia ei Peltolalla juurikaan ole. Aikaa kuitenkin riittää C-poikien salibandyjoukkueelle, jonka valmennuksesta hän vastaa.

– Meillä on ollut lomilla tapana reissata autolla ympäri Eurooppaa koko perheen voimin. Viime kesänä se ei sattuneesta syytä onnistunut ja voi olla, että korona estää reissut vielä tulevana kesänäkin. Jospa sitä vuonna -22 voisi sitten taas pakata teltat autoon ja lähteä jonnekin kauemmaksi, haaveilee Peltola lopuksi.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus-Kokkola aloitti asiakaspalvelun puhtaalta pöydältä