Flowplus: Digitaalisen optimoinnin vuosi 2021

Flowplus: Digitaalisen optimoinnin vuosi 2021

Flowplus: Digitaalisen optimoinnin vuosi 2021

18.12.2020

Vuoden 2020 omituisuudesta on sanottu jo lähes kaikki mahdollinen. Eikä ihme, että aihe on puhuttanut. Laittoihan korona tehokkaasti lähes kaiken liiketoiminnan säppiin maaliskuussa. Loppuvuoden aikana Flowplussan asiakkaiden elämä alkoi kuitenkin jo normalisoitua. Vuonna 2021 puhaltavatkin sitten uudet ja raikkaammat digituulet.

Vuosi 2021 tulee ainakin monien ennakkotoiveissa kirjautumaan historiankirjoihin suurena nousun vuotena. Korona päästään selättämään ja elämä palaa vihdoin enemmän normaaleihin uomiinsa.

– Flowplussan asiakkaille tarjoamme vuonna 2021 uusia digitaalisia palveluja, jotka tukevat entistä paremmin heidän ydintoimintojaan. Meillä on päivä päivältä paremmat tiedot asiakkaidemme laitteista, joten voimme huolehtia niiden kunnosta ja ylläpidosta aikaisempaa tehokkaammin, lupaa Flowplus Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Jarmo Piippo.

Vuoden 2020 lopussa Flowplussan tietojärjestelmässä on noin 25 000 laitetta, mutta vuoden 2021 loppuun mennessä niitä on jo kaksinkertainen määrä.

– Ennakoiva huolto ja ennustava kunnossapito onnistuvat paremmin, kun pumpuista, venttiileistä, kompressoreista, puhaltimista ja erilaisista sähkömoottoreista on ajankohtaiset tiedot saatavilla paikasta riippumatta ja 24/7.

Vuoden 2021 toimintaa Flowplussassa kuvaavat parhaiten seuraavat sanat:

  • digitalisaatio
  • IoT (Internet of Things)
  • pilvipalvelut
  • tärinämittaus
  • energiamittaus
  • vaihtolaiteoptimointi

Asiakkaille säästöjä

Oikeisiin tietoihin perustuva ennakkohuolto varmistaa sen, että laitteita ei toisaalta ali- mutta ei myöskään ylihuolleta. Asiakas saa merkittäviä säästöjä, kun huoltotöiden, varaosien ja vaihtolaitteiden hallinta on aikaisempaa parempaa ja joustavampaa.

– Digitalisaatio on meillä jo nyt pitkällä, mutta vuoden 2021 aikana asia edistyy entisestään. Paluuta vanhaan analogiseen aikaan ei tule. Ja hyvä niin, painottaa Piippo.

Varaosat omista konepajoista

Varaosien saanti harvinaisempiin laitteisiin on joskus vaikeaa. Jos varaosaa ei laitevalmistajalta löydy tai sen toimittaminen Suomeen on liian hidasta, voi Flowplus valmistaa melkein osan kuin osan omissa konepajoissaan.

– Osaamista ja laitteita löytyy eksoottisempienkin aineiden työstämiseen konepajoillamme. 3D-printterilläkin syntyy nykyään moni osa nopeasti. Laadultaan meidän valmistamamme osat eivät eroa alkuperäisistä, muistuttaa Piippo.

Vaihtolaite kuusen alle?

Laatu on kunnossa myös Flowplussan vaihtolaitteissa: uusi laite on toki aina uusi, mutta Flowplussan tarjoamat kunnostetut ja takuuvarmat vaihtolaitteet ovat myös turvallinen ja kasvussa oleva vaihtoehto.

– Vaihtolaitteemme ovat ehkä hiukan raskaita pukinkonttiin tai kuusen alle laitettaviksi, mutta tuottavat kyllä paljon ja pitkäaikaista iloa käyttäjilleen.

Flowplus Oy
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Flowplus: Digitaalisen optimoinnin vuosi 2021